Bestuur Future Sounds

  • Voorzitter

    Op 7 jarige leeftijd was ik al helemaal idolaat van Maria Calles, dat wilde ik ook!  Ik kon net lezen en zag dat mijn initialen hetzelfde waren. Pas jaren later heb ik mijn vakstudie zang gedaan. Als pedagoog en als uitvoerend musicus heb ik genoten van dit vak. In 1999 besloot ik verder te kijken naar andere mogelijkheden. En zo werd ik zakelijk directeur van Belcanto Holland BV en daarna directeur van Stichting Jong Muziektalent Nederland. Uiteindelijk werd ik gegrepen door het feit dat je als jonge musicus eigenlijk geen flauw benul hebt wat er allemaal komt kijken om werkelijk dit vak uit te oefenen op een manier waar je zelf gelukkig van wordt en ook nog een boterham verdient.

    Dat alles leidde in 2012 tot de oprichting van een stichting die zich kenmerkte door jonge musici te helpen bij het ontwikkelen van allerlei noodzakelijke competenties naast die muzikale drive. Sinds ik in 2021 de stichting heb verlaten houd ik me nog steeds bezig met jonge musici en hun toekomst als coach maar nu op persoonlijke titel. Daarnaast geniet ik van mijn pensioen en de vrijheid die dit geeft om andere interessante onderwerpen te bekijken. Mijn ervaring reikt dus van klassieke muziek, zangtechnische kennis en projectorganisatie, tot fondsenwerving en zakelijk beleid. Ik houd van mensen die bevlogen zijn en daarnaast het hoofd koel houden.

  • Secretaris

    Muziek is de zuurstof voor mijn leven en als ik zie met hoeveel passie jonge musici muziek maken dan word ik daar helemaal blij van! Met eigen gecomponeerde liedjes, waarbij ik mezelf begeleidde achter de piano bracht ik mijn middelbareschooltijd door en het was dan ook niet zo’n gekke keus dat ik daarna naar het conservatorium wilde om piano te studeren. Deze studie heb ik niet afgemaakt, wel de studie muziekwetenschappen die ik later in Utrecht deed en waarmee ik ging werken voor Stichting Eigen Muziekinstrument. Daar kwam ik Deborah en Thomas tegen, twee bevlogen musici.

    Musici aan een eigen instrument helpen door fondsen te werven en door hen ook zelf op mogelijkheden te wijzen waardoor ze een geliefd instrument kunnen verwerven, dat werd mijn passie en daar ga ik nog steeds voor.  Meedenken met plannen die musici ontwikkelen en hen daarbij zo mogelijk adviseren vind ik prachtig om te doen en op deze manier ben ik nu ook betrokken bij de stichting Future Sounds.

  • Penningmeester

    Als je me zou vragen mijzelf te omschrijven, zou ik zeggen dat ik een energieke duizendpoot ben. Al vanaf jongs af aan heb ik een grote passie voor verschillende vormen van kunst en probeer ik dit in mijn 'corporate' leven te integreren. Dit zorgt er onder andere voor dat ik naast mijn fulltime baan bij een groot consultancybedrijf ook een bijbaan in de wijnwereld heb en dat ik penningmeester voor Stichting Future Sounds ben! Muziek geeft mij energie en is voor mij de vertaling en erkenning van de emoties die ik in mijn lichaam voel. Geen andere kunstvorm komt voor mij zo dichtbij als muziek en ik heb het geluk via Thomas, die ik al sinds de luiers ken, hier meer over te leren en in aanraking mee te komen. Het doet mij dan ook groot plezier om een steentje bij te kunnen dragen aan deze mooie stichting!

Directie

Deborah Witteveen

Deborah Witteveen (1995) is een Nederlandse saxofoniste actief als uitvoerend musicus en docent. Ze studeerde bij Johan van der Linden aan het HKU Utrechts Conservatorium en Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam. Voor zowel voor haar Bachelor of Music (2017) als haar Master of Music (2020) studeerde ze 'cum laude' af.

Deborah is actief als kamermusicus en is graag betrokken bij interdisciplinaire projecten. Momenteel is ze baritonsaxofoniste van het Ardemus Quartet. Daarnaast is ze onderdeel van muziektheatergroep 'Neo-Fanfare 9x13'. Samen met fagottist Thomas Dulfer vormt ze een duo, waarmee ze een van de finalist van het prestigieuze 'Dutch Classical Talent' 2022-2023 was. Verder vormt ze sinds 2015 een duo met pianist Maxime Snaterse. Als finalist van het Britse ‘Young Classical Artist Trust’ speelden zij in mei 2024 in Wigmore Hall in Londen.

Deborah speelt ook regelmatig in grotere ensembles en orkesten, zoals het Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast haar werk als uitvoerend musicus is Deborah een gepassioneerd saxofoondocent. Website

Thomas Dulfer

Thomas Dulfer (1993) behaalde zijn fagotdiploma bij Bram van Sambeek met hoogste onderscheiding aan het conservatorium van Keulen en sloot zijn bachelor in Den Haag af met een 10 met onderscheiding.

Naast zijn muzikale carrière heeft hij een master in Cardiovascular Research en werkte hij onder andere bij het VU medisch Centrum en de Hartstichting.

In 2023 stond Thomas in de finale van Dutch Classical Talent met zijn duo Dulfer & Witteveen met hun persoonlijke voorstelling “You Only Live Once”. In 2019 was hij Artist in Residence tijdens de NJO-muziekzomer. Daarnaast heeft Thomas duduk lessen gehad bij Raphaela Danksagmüller en Ghaeth Almaghoot. Hij is actief als solist en kamermusicus, en remplaceert onder andere bij het Radio filharmonisch Orkest, Ludwig orkest, academie van het Concertgebouw Orkest, en het Asko Schönberg ensemble.  Website

Codes

  • Stichting Future Sounds past de principes en aanbevelingen van de Governance Code Cultuur 2019 toe. 

    Waarde scheppen

    • Wij organiseren concerten die toegankelijk zijn voor een breed publiek.

    • Wij zien de kracht van het ambacht en de traditie van klassieke muziek en houden dat tegen het licht van de huidige tijd.

    • In onze projecten hechten wij waarde aan het bevorderen van klassieke en hedendaagse muziek, en doen dat in het bijzonder in multidisciplinaire samenwerkingen.

    Integer en rolbewust handelen

    • Het bestuur is een onafhankelijk orgaan binnen de stichting. Het werkt onbezoldigd.

    • Om conflicterende belangen in kaart te brengen worden nevenfuncties jaarlijks vastgelegd.

    • De tweekoppige directie is belast met het dagelijks beleid. Haar taken, verantwoordelijkheden en mandaat zijn vastgelegd in een directiereglement dat jaarlijks wordt geëvalueerd.

    • Het jaarverslag wordt openbaar gedeeld op onze website.

    Zorgvuldig besturen

    • Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de stichting. Bestuursleden worden voor een periode van vier jaar gekozen en kunnen ten hoogste twee termijnen aanblijven. Wij hanteren een rooster van aan- en aftreden. Bij de samenstelling van het bestuur is gezocht naar aanvullende expertise op de kennis die al in de stichting aanwezig is.

    • Het bestuur vergadert jaarlijks op twee vaste momenten met vaste agendapunten. De vergaderingen worden genotuleerd. De directie is aanwezig en legt mondeling verantwoording af over de bedrijfsvoering en het artistieke beleid. Daarnaast zijn er incidentele samenkomsten.

    • De directie verzorgt binnen haar mandaat de dagelijkse leiding.

    • Binnen de activiteiten van de stichting houden wij ons aan de Fair Practice code waarin iedereen een eerlijke gage verdient.

    Toezicht

    • Bestuur en directie zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de plannen zoals die in het beleidsplan zijn vastgelegd.

    • In de bestuursvergaderingen wordt geëvalueerd of de activiteiten conform de plannen zijn uitgevoerd.

    • Voor beleidsacties waarvoor de directie niet volgens het reglement kan handelen is een akkoord van het bestuur vereist. Dit wordt vastgelegd in de notulen.

  • Stichting Future Sounds onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij geloven in de meerwaarde van diversiteit en inclusie in de ontwikkeling en uitvoering van onze activiteiten. Voor meer informatie over onze concrete invulling kunt u met ons contact opnemen.

  • Stichting Future Sounds onderschrijft de Fair Practice Code en zorgt dat iedereen die met ons samenwerkt een eerlijke gage verdient. Meer informatie over de Fair Practice Code kunt u hier vinden.